رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و امارات، با برشمردن 29 پیش شرط برای تحقق شعار جهش تولید گفت: جهش تولید باید و نبایدها و ملزوماتی دارد که باید همه خبرگان بر روی آن تمرکز کرده و شرایط را برای تحقق این نامگذاری فراهم نمایند.
فرشید فرزانگان با اشاره به پیششرطهای تحقق جهش تولید در سال جاری گفت: رفع موانع کسب و کار و تسهیل در حفظ و توسعه کسب و کارها، از جمله اولویتهای اصلی برای تحقق شعار جهش تولید است؛ ضمن اینکه باید شرایطی را فراهم نمود تا قوانین کشور در بهبود و مساعدت به بنگاههای کوچک و متوسط، موثر بوده و در حوزههایی که خلاء قوانین وجود دارد، نسبت به وضع و تصویب آن اقدام کرد.
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و امارات افزود: در عین حال، باید بر اجرای قوانین حوزه کسب و کار نظارت دقیقی صورت داده و شرکتهای تولیدی و بازرگانی را در کمک به توسعه مشارکتی با یکدیگر جهت تحقق اهداف جهش تولید، تشویق و ترغیب کرد.
وی ایجاد فضای رقابتی و غیررانتی را از جمله پیششرطهای جهش تولید دانتس و خاطرنشان کرد: امنیت سرمایهگذاری و همراهی سیستم بانکی با واحدهای تولیدی به منظور حفظ و توسعه اشتغال و نظام تولید و تجارت، از جمله ضروریات به شمار میرود.
فرزانگان با بیان اینکه حمایت معنوی از سیستم تولید و تجارت در بخشهای مختلف فرهنگی، اجتماعی و رسانهای باید مدنظر قرار گیرد، تاکید کرد: ایجاد نظام کارآفرینی به جای نظام کارمندی و کارگری از اهم مواردی است که باید به آن توجه شود؛ ضمن اینکه تسهیل در گردش سریع آمار و اطلاعات نیز از جمله ضروریات به شمار میرود تا فضای یکسانی را در اختیار تمامی بخشهای تولیدی قرار دهد.
این فعال اقتصادی، گسترش بازارهای هدف در سطح کشور، تحریک و توسعه تقاضا و ثبات اقتصادی در پارامترهای کلان را از جمله پیششرطهای دیگر جهش تولید ذکر و خاطرنشان کرد: باید با نظام جهانی آشتی کرده و دیپلماسی فعال اقتصادی داشته باشیم؛ ضمن اینکه دولت نیز باید به هیچ عنوان در امور مرتبط با بخشهای خصوصی و اقتصادی دخالت نکرده و زمینهساز گسترش بازارهای صادراتی کالاهای پرافتخار ایرانی شود.
فرزانگان در بخش دیگری از سخنان خود، به ضرورت ارتباط با بازارهای جهانی اشاره و خاطرنشان کرد: شرکتهای تولیدی دولتی نباید در یک بازار مشترک با بخش های خصوصی حاضر شوند؛ چراکه به طور قطع، قدرت رقابت را به دلیل رانتهایی که در اختیار دارند، از بخشهای خصوصی واقعی سلب کرده و بازار را از شرایط رقابتی خارج میکنند؛ این در شرایطی است که نیازمندی های واحدهای تولیدی و مواد اولیه مورد نیاز آنها باید به شدت تسهیل گردد.
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و امارات تاکید کرد: مبارزه با قاچاق کالا از جمله زمینههای حمایت از تولید است؛ چراکه ورود کالاهای قاچاق به کشور، به دلیل نپرداختن حقوق و عوارض، فضای رقابتی را از واردکنندگان رسمی سلب میکند؛ البته باید توجه داشت که در این مسیر، هدایت سرمایه های کشور به عرصه تولید، تجارت و کارآفرینی نیز باید مدنظر قرار گیرد تا خود تولید با قرار گرفتن در شرایط رقابتی، نیازهای کشور را با بالاترین کیفیت و کمترین قیمت پاسخ دهد.
وی افزود: انتخاب و انتصاب مدیران شایسته دولتی که دارای انگیزه کافی بوده و نیز همکاری مداوم نتیجه گرا از سوی بخش دولتی با مدیران انجمن ها و تشکل های بخش خصوصی از جمله ضروریات به شمار رفته و در این مسیر باید از همه ظرفیتهای علمی و مدیریتی کشور بر اساس شایسته سالاری و فارغ از جناح بندی ها استفاده کرد.
فرزانگان ادامه داد: عدم ورود سیاسیون یا سیاست زدگی در علوم اقتصادی و مدیریتی و نیز بخش صنعت و تجارت کشور یکی از ضروریات حمایت از تولید به منظور حرکت جهش گونه است؛ ضمن اینکه باید امور را به کاردان واگذار کرد و افراد حرفه ای هر بخش را جدی گرفت.
وی تاکید کرد: جهش تولید باید و نبایدها و ملزوماتی دارد که باید همه خبرگان بر روی آن تمرکز کرده و شرایط را برای تحقق این نامگذاری فراهم نمایند. |